čtvrtek 24. ledna 2013

Richelle Mead - Sukuba 4: Žár

Sukuba 4: ŽÁR

Richelle Mead


Originální název: SUCCUBUS HEAT
Série: Sukuba
Díl: čtvrtý
Nakladatelství: Domino
Počet stran: 310
Vydání v originále: 2009
Vydání u nás: 5.9. 2012

ANOTACE:
Některá přání se splní až ve chvíli, když už nám jsou k ničemu… Nadpřirozená svůdkyně Georgina nese rozchod se spisovatelem Sethem jen velmi těžce. Propadá starým zlozvykům a nesmrtelní kamarádi už nemůžou její věčné nářky vystát. A pak provede Georgina něco tak hrozného, že ji její šéf, arcidémon Jerome, vykáže za trest z města. Provinilá sukuba se ocitá ve Vancouveru, kde má pomáhat tamnímu démonovi s problematickou skupinou satanistů. Její vyhnanství skončí stejně náhle, jako k němu došlo: mezi nesmrtelnými v Seattlu se děje cosi podivného a vše nasvědčuje tomu, že Jeroma někdo unesl a uvěznil. Jeho nesmrtelní podřízení rázem ztrácejí nadpřirozené schopnosti. Všichni se společnými silami pouštějí do pátrání po Jeromovi, aby všechno bylo jako dřív. Jediná Georgina v daném stavu nachází i kladnou stránku: když teď při sexu nebere mužům životní energii, mohla by se zase dát dohromady s milovaným Sethem. Jenže jak to udělat, když je zadaný? (Goodreads)

CO NA TO ŘÍKÁM:
Konečně přišla pro mě dlouho očekávaná knížka od Richelle Mead. Její styl psaní můžu a i když Sukuba není tak skvělá jako Vampýrská akademie a nebo Pokrevní pouta je to další knížka na kterou jsem se těšila a musím ji mít ve své vlastní knihovničce.
Čtvrtý díl série o sukubě Georgině Kincaidové mi příjde jako zatím nejlepší díl série. Má to něco co mi u předchozích dílů chybělo. Akorát si nejsem jistá co to "NĚCO" vlastně je. Možná to, že Georgina začíná pomalu dospívat. Možná to, že si říkáte " A do háje, proč?". Nevím co má tato knížka navíc a co předchozí díly neměly. Každopádně mi utkvěla v paměti.
Když se přesunu k té akční a dejme tomu trochu detektivní části, tak ani tady Richelle Mead nezklamala. Má to její typické prvky. Opět je "parchant" ten, na kterého jste ani nepomysleli a když už pomysleli, tak vás autorka nenápadně té myšlenky zbaví. Zajímalo by mě, jak to Richelle dělá, já i když znám, její styl na záporné postavy, tak se nikdy 100% netrefím. Párkrát jsem měla tušení, nebo mě někdo napadl, ale pak jsem to pustila z hlavy. Ale nikdy jsem si nebyla jistá, že je to ON. No prostě ví, jak na to. A toho si cením.

HODNOCENÍ:
Žár mě zastihl zrovna ve chvíli, kdy jsem zaneprázdněná školními věcmi a myslím si, že je to na jednu stranu dobře, protože takhle jsem si požitek ze čtení mohla prodlužovat na celý týden a ne na dva dny jak u mě bývá zvykem.
Knížce dám zasloužené 4 hvězdičky a už jsem zvědavá jak to bude pokračovat, anotace na v pořadí pátý díl mě navnadila a už se na něho těším.

Zdroj: Goodreads


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...