čtvrtek 24. ledna 2013

Rebecca James - Krásné zlo

Krásné zlo

Rebecca James


Originální název: Beautiful Malice
Nakladatel: Knižní klub
Počet stran: 296
Vydání v originále: 2010
Vydání u nás: 2010

ANOTACE:
Katherine je sedmnáct let, chodí na střední školu v Sydney a usilovně se snaží nevyčnívat. Nikoho nesmí ani napadnout, že si kdysi říkala Katie, měla spousty kamarádek, skvělého kluka a mladší sestru Rachel, nadanou klavíristku. Jenže ta je mrtvá. Katherine se zdá, že zapomenout na tuhle noční můru se jí snad nikdy nepodaří. Jenže pak se objeví Alice - krásná, bohatá, sebevědomá, sršící životem. A Katherine si vybere za kamarádku. Půjčují si šaty, svěřují nejtajnější myšlenky, stanou se nerozlučnými. Dokud se pod slupkou báječné přítelkyně nezačne objevovat jiná Alice, zlá, krutá a nevypočitatelná.



CO NA TO ŘÍKÁM:
Abych byla upřímná, Krásné zlo se mi hodnotí docela těžko. Protože moc nezapadá mezi ostatní knížky. Když se podívám na děj, tak do půlky se pořádně nic neděje. Ale na druhou stranu má úžasně propracované postavy.
To jak se Katherine vyrovnává se smrtí Rachel působí, tak realisticky. Nebo Alice, takovou psychopatku jsem dlouho nezažila, úplně z ní běhal mráz po zádech.
Co děj trochu okořenilo byly tři časové linie ve kterých se odehrává celý příběh.
První je minulost, která nám říká co se stalo s Rachel. Druhá je vlastně hlavní linie příběhu. A tu třetí bych nazvala "o pár let později".
Díky tomuto zpracování knihy si můžete dělat vlastní teorie o tom co se vlastně stalo. A téměř do úplného konce si nebudete jistí jestli zrovna ta vaše teorie je ta správná.

MOJE HODNOCENÍ:
3,5/5


Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...